Rusija neće izručiti ruske kontrolore leta Poljskoj

© AP Photo / Sergei GritsRusija, zastava
Rusija, zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj negativno ocenjuje inicijativu Poljske o hapšenju tri ruska kontrolora leta koji su radili na aerodromu u Smolensku kada je pao avion predsednika Leha Kačinskog. Uz to, izručenje ruskih građana drugoj državi je protivzakonito.
„Ne znam da li je bilo nekakvih kontakata ili nekih pravnih akcija u skladu sa međunarodnom praksom, da li su naše Državno tužilaštvo ili istražni organi dobijali obraćanja Varšave. Za sada o tome ništa ne znamo. U celini, konceptualno, negativno se odnosimo prema tom pitanju“, izjavio je Peskov na pitanje novinara da li je bilo nekih kontakata povodom odluke Poljske da uhapsi ruske kontrolore leta.

Zamenik predsednika međunarodnog komiteta Saveta Federacije Andrej Klimov saopštio je da Rusija neće izručiti kontrolore leta, to je protiv ruskog zakona. On je dodao da to Varšava dobro zna.

„Tamo su u toku unutrašnja trvenja, trvenja unutar EU, dok je Rusija već promovisana kao brend „lošeg momka“. Oni su se i setili tog slučaja kako bi još jednom optužili Rusiju“, zaključio je Klimov.

Portparol Državnog tužilaštva Poljske Eva Bjalik saopštila je ranije da je država pokrenula proceduru hapšenja kontrolora leta koji su radili na aerodromu Smolenska za vreme pada aviona predsednika Leha Kačinskog 2010. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala