Pomoćnik Lukašenka: Uprkos svim naporima, Zapad nije uspeo

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaGlasač ubacuje listić u glasačku kutiju na predsedničkim izborima u Belorusiji
Glasač ubacuje listić u glasačku kutiju na predsedničkim izborima u Belorusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Finansijski resursi zapadnih zemalja nisu mogli da utiču na izbor beloruskog naroda, rekao je pomoćnik predsednika Belorusije Valerij Beljski.
„Predsednički izbori su prošli sa prognoziranim ishodom, uprkos svim naporima i trikovima onih koji bi želeli drugačiji rezultat, koji su ga dovodili u pitanje. Čak ni platforma 'Glas' koja je formirana da spreči 'falsifikovanje' u korist aktuelnog predsednika, nije mogla da negira pobedu Aleksandra Lukašenka“, rekao je Beljski, prenosi Belta.

Prema njegovim rečima, ni „informacioni pritisak, ni značajna finansijska sredstva nisu mogli uticati na izbor naroda, a zatim pobiti rezultate koje je objavila Centralna izborna komisija“.

On je dodao da su samo „besprincipijelni licemeri“ mogli nazvati liderku beloruske opozicije Svetlanu Tihanovsku „predsednikom Belorusije“.

„Poznato je da je politika prljav posao, zbog čega su se takvi našli. Pojedini politički sufleri, bez kojih Svetlana nikako ne može, preimenovali su 'bivšeg kandidata' u 'lidera nacije'. Ni manje ni više“, rekao je Lukašenkov pomoćnik.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala