Opljačkan brat Mila Đukanovića: ukraden nakit vredan 700.000 evra

CC0 / pixabay / Zlato, nakit
Zlato, nakit - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz kuće biznismena Aca Đukanovića, brata predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, ukradeni su satovi i nakit čija se vrednost procenjuje na oko 700.000 evra. Za krađu je osumnjičena kućna pomoćnica koja se, prema navodima crnogorskih medija, nalazi skoro pola godine u pritvoru.

Pozivajući se na više neimenovanih izvora, „Vijesti“ su objavile da specijalna tužiteljka Stojanka Radović priprema optužnicu u tom predmetu protiv navodne kriminalne grupe kojoj pripada osumnjičena kućna pomoćnica.

Gabrijela Đukanović, supruga Aca Đukanovića, prema istim informacijama, otkrila je da su pokradeni kada je početkom aprila htela da stavi na ruku jedan od skupocenih satova iz svoje kolekcije.

Sagovornik „Vijesti“, koji je upućen u istragu, tvrdi da su Đukanovići rekli istražiteljima da su se to veče spremali da izađu kada je Gabrijela ustanovila da im nedostaju vredne stvari.

„Otvorila je kutiju, sata nije bilo. Nakon toga počela je da otvara kutije sa satovima i nakitom — bile su prazne. Videla je da je nestao i veliki zlatni grb Crne Gore“, naveo je izvor.

Kako tvrdi, iste noći Đukanović je pozvao šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića, koji je sproveo istragu.

Lazović je saslušao poslugu i tom prilikom kućna pomoćnica A.P. je priznala da je mesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit...

„Rekla je i da je sve što je ukrala prodala. Nakon toga, odveli su je u Centar bezbednosti Podgorica, gde je i zvanično dala izjavu“, kazao je izvor.

O krađi iz kuće vlasnika Prve banke obavešten je i dežurni tužilac Vukas Radonjić koji je, kako se navodi, formirao predmet i nakon saslušanja odlučio da se A.P. pusti da se brani sa slobode, jer je priznala krivično delo i do detalja ispričala kome je i za koji iznos prodala sve što je ukrala iz kuće Đukanovića.

Polovan sat prodala za 100.000 evra

Zbog takve odluke, kako je rečeno „Vijestima“, Radonjiću je oduzet predmet, a u istragu se uključila specijalna tužiteljka Radović, na čiji zahtev je 3. aprila A.P. poslata u pritvor.

Nezvanično, Radović je pokrenula i finansijsku istragu protiv bivše kućne pomoćnice Đukanovića.

Istragom je navodno obuhvaćen i zlatar koji je kupovao ukradene predmete od kućne pomoćnice.

Izvor blizak istrazi kazao je da je nejasno kako se tim poslom bavi tužilaštvo za organizovani kriminal, kada je A.P. već prve noći priznala da je isključivo sama krala nakit i druge vredne stvari, a potom ih prodavala u bescenje...

„Sat zbog kog je i otkrivena, prodala je za 100.000 evra, kao polovan, ali osoba koja je kupila od nje, navodno nije znala da je sat ukraden, što ga ne čini saučesnikom. Osim toga, za organizovanu kriminalnu grupu mora postojati troje, a u ovom slučaju taj uslov nije ispunjen. Biće zanimljivo videti optužnicu, ali i odnos Višeg suda prema njoj“, kazao je izvor upućen u istragu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala