Nemojte žive zmije koristiti umesto maske

CC0 / piksabej / Zmija
Zmija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U jednom autobusu, koji je krenuo iz gradića Svinton u Mančester, putnici su nedavno bili svedoci neobičnog prizora. Naime, jedan muškarac je ušao u autobus, noseći zmiju umesto zaštitne maske.

Ljubimac nije uznemirio putnike, a jedna od njih je rekla je da joj se učinilo da muškarac nosi „čudnu masku“, sve dok nije primetila kako zmija gmiže preko rukohvata u vozilu.

„Niko nije trepnuo“, navela je ona.

Ovim povodom reagovale su vlasti u Mančesteru, navodeći da zmija nije adekvatan način za pokrivanje lica, kao i da to nije dobra zaštitna mera u prevenciji širenja kovida-19.

​Zaštitne maske u britanskom javnom prevozu su, inače, obavezne za sve, osim za decu mlađu od 11 godina i one koji zbog zdravlja ili hendikepa ne smeju da ih nose, preneo je Bi-Bi-Si.

„Vladina uputstva jasno ukazuju na to da nije neophodna hirurška maska i da putnici mogu da naprave njihovu ili da nose nešto prikladno, poput šala ili marame“, navode iz gradske vlasti.

„Iako se to pravilo može tumačiti na različite načine, nije dozvoljena baš i upotreba zmijske kože, naročito ne dok je još uvek deo zmije“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala