Mamita Crvenog mora koju svi Srbi vole

© Sputnik / SputnjikMamita za kormilom
Mamita za kormilom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pandemija korone mnogima je uticala na život i posao kojima su se bavili. I dok je većina imala poteškoće, Slavici Antonijević, poznatijoj kao Mamita, korona je pomogla da u penziji otkrije posao za koji je rođena. Prevoz turista brodovima u Hurgadi.

Antonijević Slavka, kojoj je novi posao doneo popularni nadimak Mamita, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Spontanost i šarm koji pleni osvajaju na prvi pogled, a izlet turističkim brodićem zbog nje postaje nezaboravan.

„Zapamtite ovo što ću vam reći. Ako dospete u nevolju tokom plivanja na otvorenom moru samo podignite ruku i pomoć stiže. Nikako ne podižite obe ruke, jer to znači da ste hepi!“, jedno je od prvih uputstava koje Mamita izdaje svojim putnicima.

Ona ne govori ni reč engleskog jezika, ali to je ni najmanje ne sprečava da komunicira sa egipatskom posadom broda i da izlet bude savršen.

© Sputnik / SputnjikZahvaljujući koroni, otkrila posao za koji je rođena...
Mamita Crvenog mora koju svi Srbi vole - Sputnik Srbija
Zahvaljujući koroni, otkrila posao za koji je rođena...

„Imam tu ove dečake na brodu, personal broda. Egipćani malo razumeju nemački, što ja ne umem da prenesem na nemačkom, oni prenesu turistima.Pomažu mi, oni su mnogo dobra deca. Nikada nisam imala nikakav problem u komunikaciji, ja sve to „ispeglam“. Snalazim se i uvek su na kraju gosti zadovoljni“.

Kada je u decembru prošle godine došla da poseti ćerku u Hurgadu, nije ni slutila da će se boravak odužiti do leta i da će postati najomiljeniji vodič srpskih turista u Hurgadi.

„Moja ćerka je organizator putovanja, vodi putnike od aerodroma do hotela i organizuje izlete u Egiptu. Živim u Nemačkoj, ali često ovde dolazim na godišnji odmor. Ove godine ostala sam mnogo duže. Došla sam krajem decembra, ali me je epidemija korone sprečila da se vratim. Kad je počela sezona odlučila sam da pomognem ćerki i da umesto nje vodim turiste brodom na jednodnevne izlete“.

Sada je Slavka glavna figura na brodićima koji turiste prevoze do popularnih izletišta na Crvenom moru. Sve drži pod kontrolom, a ko se sa njom provoza, ne zaboravlja izlet.

„Uživam u ovom poslu, divim se ljudima iz Srbije, dugo nisam bila tamo i veoma mi je drago da sam sada sa njima u svakodnevnom kontaktu. Imam šansu da ih upoznam, naši ljudi su divni i stekla sam već mnogo prijatelja“.

Na pitanje da li je imala i nekih neprijatnih situacija u svom novom poslu, Slavka kaže:

„Bilo je jako interesantnih događaja. Nikad se na mene ne naljute. Baš pre neki dan sam jednom gospodinu rekla da mu je predivno dete pošto je stalno bio oko nje, a ispostavilo se da mu je žena. Ali ja se izvinim, klanjam, ispeglam i sve uvek bude u redu. Na početku sve ispričam, obradim i čak iako su namršteni svi na kraju budu super. Čak i oni se razneže“.

© Sputnik / SputnjikNovinarka Sputnjika sa Mamitom na popularnoj plaži na Crvenom moru
Mamita Crvenog mora koju svi Srbi vole - Sputnik Srbija
Novinarka Sputnjika sa Mamitom na popularnoj plaži na Crvenom moru

Zbog neposrednosti i sposobnosti snalaženja Slavku turisti obožavaju. Zajedničke fotografije, zagrljaji i poljupci neminovni su čak i u doba korone.

„Jedan izlet kad obave, ceo hotel hoće i na drugi izlet. Stoje na palubi i viču: Mamita, Mamita! Hoće samo na moj brod“.

Razgovor na pučini Crvenog mora prekida pristajanje na odredište. Mamita ustaje i odvažno poručuje: „Gde se rastajemo, tu se sastajemo. Pet minuta tolerancije!“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala