Jurišni helikopteri Ka-52K „Katran“ spremni za serijsku proizvodnju /video/

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaBorbeni helikopteri Ka-52 „Aligator“ na vazdušnoj paradi povodom Dana pobede u Sankt Peterburgu
Borbeni helikopteri Ka-52 „Aligator“ na vazdušnoj paradi povodom Dana pobede u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski izviđački jurišni helikopteri Ka-52K „Katran“ prošli su sva testiranja i spremni su za serijsku proizvodnju, saopštio je generalni konstruktor Nacionalnog centra za gradnju helikoptera „Milj i Kamov“ Sergej Mihejev.

Kako je istakao, Ministarstvo odbrane Rusije nema nikakve primedbe na račun helikoptera koje se ne mogu ispraviti.

„Treba samo pritisnuti dugme da počne serijska proizvodnja. Nimalo ne sumnjam da će ova letelica koja je danas napravljena i njene buduće modifikacije biti deo Ratne mornarice“, rekao je Mihejev.

On je istakao da Ka-52K i sada uključuju u testiranja tokom isporuka novih fregata i korveta ruskoj mornarici.

​„Obavezno će se realizovati sletanje helikoptera na novi brod, a Ka-52K je uključen u to. Svaki brod ima svoje specifičnosti, konfiguraciju, aerodinamiku. Stoga se obavezno sprovode obletanja helikopterom, to je radni proces“, rekao je on.

Takođe je istakao da se helikopter testira tokom čitavog operativnog ciklusa, jer se menja oprema, naoružanje.

„Ne menjaju se noseći i pogonski sistem“, naglasio je Mihejev.

Ranije je saopštavano da su se helikopteri Ka-52K koristili u Siriji u novembru 2017. godine tokom pohoda krstarice-nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ u Sredozemno more.

Borbeni helikopter Ka-52K je deo linije palubnih helikoptera (Ka-25, Ka-27, Ka-29, Ka-31), koji se nalaze u sastavu Ratne mornarice Rusije. Predviđen je za patroliranje, vatrenu podršku desantnim snagama prilikom iskrcavanja na obalu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala