Grenel: Javnost treba da progovori. Manipulacija kovidom je nečuvena

© AP Photo / Evan VucciRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Političari misle da su Amerikanci glupi. Manipulacija kovidom je nečuvena. Javnost mora da progovori“, objavio je Ričard Grenel na Tviteru.

Grenel je, naime reagovao na medijske navode u kojima se kancelarija gradonačelnika Nešvila i lokalna zdravstvena služba optužuju za prikrivanje podataka o obolelima od virusa korona, a nakon što su „procureli“ mejlovi koje su navodno razmenjivali zvaničnici.

​Sudeći prema sadržaju mejlova, do kojih je došao WZTV,  viši savetnik gradonačelnika Džon Kuper i zvaničnici odeljenja za zdravstvo su se „dogovarali“ koliko selektivno bi trebalo da puštaju u javnost informacije u vezi sa slučajevima zaraženih virusom korona, a koji imaju veze sa barovima i restoranima u delu grada koji je poznat po noćnom životu.

U najmanje dva slučaja u junu i julu, zvaničnici su, kako se tvrdi, odlučili da ne obelodane konkretne brojke koje pokazuju da je relativno mali broj slučajeva povezan sa barovima i restoranima koji se, inače, bore da prežive pošto su bili zatvoreni dva meseca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala