Dodik pokreće pitanje vitalnog interesa zbog Kosova

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će pokrenuti pitanje vitalnog interesa na predlog odluke o priznanju samoproglašenog Kosova.

Dodik je potvrdio da na današnjoj vanrednoj sednici Predsedništva BiH nije usvojen predlog odluke o priznanju samoproglašenog Kosova, jer je on bio protiv toga.

Naveo je da će se o ovom pitanju izjasniti Narodna skupština Republike Srpske, prenosi Tanjug.

I dalje smatram da Ambasada mora biti u Jerusalimu

Dodik je potvrdio da je u Predsedništvu BiH odbijen njegov zahtev za izmeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim, ali ističe da i dalje smatra da je važno da to bude i učinjeno.

„To je važno jer je to dokaz prijateljstva prema BiH i prema Srbiji, Izraelu, i smatram da treba podržati napore da odredi sedište i da se to poštuje“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je podsetio da su druga dva člana Predsedništva BiH bila protiv tog predloga.

„O dnevnom redu se ne glasa, nego se to prihvata. Šefik Džaferović i Željko Komšić su glasali protiv, ja sam bio za. Videćemo šta će biti sa sudbinom ovog predloga i kako će se to kretati“, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je razgovarano i o pandemiji virusa korona, navodeći da je BiH ušla u globalni proces nabavke vakcine.

Jedna od tema, dodao je, bila je i migrantska kriza, kazao je on i istakao da će biti angažovan dodatni broj pripadnika Granične policije u cilju sprečavanja ilegalnih migracija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala