Baletski superstar Sergej Polunjin na sceni u Beogradu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBaletski igrač Sergej Polunjin sa tetovažom Putina
Baletski igrač Sergej Polunjin sa tetovažom Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fondacija Sergej Polunjin i agencija Fabrika organizuju 25. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta humanitarno veče sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije Sergej Polunjin.

Ukrajinski baletski superstar Sergej Polunjin nastupiće u programu u nacionalnom teatru. Predviđeno je da je izvede plesnu numeru na muziku Hozjiera.

Fondacija Sergej Polunjin bavi se produkcijom spektakularnih baletskih predstava čije se premijere održavaju na najprestižnijim baletskim scenama širom sveta, ali i poboljšanjem kreativnog okruženja igrača i svih drugih izvođačkih umetnika.

Njihov cilj nije samo ulaganje u produkciju baletskih predstava, već pre svega u talentovanu decu koja zahvaljujući podršci Fondacije u školovanju postaju zvezde u usponu.

Fondacija Sergej Polunjin ne omogućava samo školovanje mladih baletskih umetnika na čuvenim svetskim baletskim akademijama, već ih i angažuje u baletskim predstavama u njihovoj produkciji i omogućava njihovu svetsku promociju, igrajući uz najvećeg baletana današnjice.

Polunjin je rođen u Ukrajini 1989. godine.

Osvojio je planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svetskim baletskim ansamblima.

Karijeru je počeo 2006. godine, a sa 19 godina je postao najmlađi prvak Londonskog kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće, a potom i direktor.

Nastupao je i u Milanskoj skali, londonskom Rojal Albert holu, Boljšom teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi i brojnim drugim najprestižnijim baletskim scenama širom planete.

Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova i približi pravim ljubiteljima umetnosti.

Za Polunjina kažu da je idealan spoj tri najveća umetnika u istoriji baleta, Mihaila Barišnjikova, Vaclava Nižinskog i Rudolfa Nurejeva.

Godinu dana nakon što je 2017. Polunjin postao srpski državljanin, u Srbiji je osnovana „Sergej Polunjin fondacija“.

Misija Fondacije je da približi balet najširem auditorijumu poštujući i negujući tradicionalni klasični balet, ali i savremeni plesni izraz.

Jedan od ciljeva Fondacije je i edukacija koreografa kroz radionice i kampove, kao i baletskih pedagoga.

Sergej Polunjin je izdvajao deo prihoda od gostovanja širom sveta u Fondaciju da bi školovao mlade baletane iz Srbije.

Kako su ove godine zbog epidemije sve predstave Sergeja Polunjina otkazane, cilj ove večeri je da se obezbede sredstva za nastavak njihovog školovanja, koja moraju biti uplaćena do kraja godine, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala