Đurić: Sutra u Briselu prva tačka ZSO

© Foto : Kancelarija za KiMMarko Đurić direktor Kancelarije za Kosvao i Metohiju pred razvovore sa Prištinom u Briselu
Marko Đurić direktor Kancelarije za Kosvao i Metohiju pred razvovore sa Prištinom u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će prva tačka dnevnog reda tokom sutrašnjeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biti Zajednica opština sa srpskom većinom.

On je to napisao na Tviteru odgovarajući na objavu specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji je kazao da će se u sutrašnjem nastavku dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu.

"Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedam i po godina", napisao je Đurić na tviteru.

​Glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom napominje da će srpska strana svakako učestvovati i u razgovorima o pitanjima imovine gde ima mnogo toga da kaže”.

Prethodno je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak naveo da će se zbog "kompleksnosti tema" sutra u Briselu razgovarati samo o međusobnim finansijskim potraživanjima, a da će o nevećinskim zajednicama biti reči u narednim danima.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala