Rusija će isporučiti Indiji 100 miliona doza vakcine protiv virusa korone

© Foto : RDIF press serviceProizvodnja prve vakcine protiv virusa korona
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije dogovorio se sa jednom farmaceutskom kompanijom iz Indije o isporuci 100 miliona doza vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“, saopštio je Sputnjiku neimenovani izvor upoznat sa situacijom.
„Ruski fond za direktne investicije prodaće 100 miliona doza vakcine protiv virusa korona farmaceutskoj kompaniji iz Indije“, rekao je izvor.

Fond je potvrdio da se dogovorio sa jednom od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija „Dr. Rediz“ (Dr. Reddy's) o saradnji u cilju sprovođenja kliničkih testiranja i isporuka vakcine „Sputnik V“ u Indiju.

„Nakon dobijanja odobrenja od regulatora, u zemlju će biti isporučeno 100 miliona doza vakcine Sputnik V. Isporuke mogu početi krajem 2020. godine, nakon dobijanja rezultata kliničkih testiranja i registracije vakcine u Indiji“, saopšteno je iz ruskog Fonda za direktne investicije.

Podsetimo, prva vakcina protiv korona virusa je registrovana u Rusiji u avgustu, tokom juna i jula je ispitana na dobrovoljcima, tokom prošle nedelje je puštena prva partija vakcine u civilni promet.

Ranije je zamenica gradonačelnika Moskve Anastasija Rakova saopštila da je 9. septembra počela dobrovoljna vakcinacija od virusa korone u ruskoj prestonici u okviru postregistracione (treće) faze testiranja ruske vakcine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala