Lukašenko tražio od Putina pomoć u naoružanju

© REUTERS / Russian Presidential Executive OPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, na sastanku u Sočiju
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruski lider Aleksandar Lukašenko je izjavio da je tokom nedavne posete Rusiji ruskog predsednika Vladimira Putina pitao za „neke tipove naoružanja“.
„Rekao sam mu – kada dođete, videćemo šta nam je potrebno i gde je realno potrebno ojačati stvari u okviru Savezne države. Nema čega da se bojimo, spremni smo za to. Najnoviji događaji pokazuju da treba smelije da štitimo interese i Belorusa i Rusa.Tako je ispalo, na tom planu ostali smo sami ali nismo najslabiji“, rekao je Lukašenko tokom susreta s ruskim ministrom odbrane u Minsku.

Lukašenko je uverio ruskog ministra Sergeja Šojgua da je Minsk u stanju da „drži situaciju pod kontrolom“ ne samo u Belorusiji već i na granici prema Rusiji.

„Ne treba da sumnjate u našu pouzdanost na planu odbrane naše zajedničke domovine – od Bresta do Vladivostoka. Najnoviji događaji nas još više usmeravaju na to da se držimo zajedno. Ni na koji način nije uspeo plan da se napravi razdor među nama svima onima koji su na to računali i računaju“, istakao je Lukašenko.

Putin i Lukašenko sastali su se pre tri dana u Sočiju. Oni su, kako je saopšteno iz Kremlja, razgovarali o bilateralnim odnosima, trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, kao i o energentima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala