Lukašenko: O čemu sam pričao s Putinom pet sati

© Foto : RIA Kremlin Pool / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju
Sastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da su njegovi razgovori s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju trajali pet sati, a da je najviše vremena otišlo na energetiku. Osvrnuo se i na ruski kredit za Belorusiju.

„Razmotrili smo čitav niz pitanja. Skoro pet sati. Plan razgovora je bio razrađen“, rekao je Lukašenko i dodao je najviše pažnje bilo posvećeno energetici iako se nije zalazilo u neke konkretne cifre.

Druga tema na dnevnom redu bio je pristup tržištu, a kako je rekao, Putin je sam predložio da aktiviraju krupne holdinge, direktore, ministre da se sastaju i rade.

„Rekao sam: Okej, meni to odgovara“, rekao je Lukašenko.

Objasnio je i o čemu se radi u vezi s ruskim kreditom:

„Na tome sam ja insistirao. I premijer i ministar finansija su mi predložili da isplatimo kredit – ove godine je trebalo da isplatimo milijardu dolara starog duga. Uz sve poteškoće spremni smo da vratimo tu milijardu. To nije novi kredit. To je bila moja molba ruskom rukovodstvu da se vraćanje duga prebaci na sledeću godinu. To je proces refinansiranja“, zaključio je Lukašenko.

Putin i Lukašenko sastali su se pre tri dana u Sočiju. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala