Liberman: Dodikova inicijativa o preseljenju Ambasade — hrabar potez

© Grigorij Sisojev / Uđi u bazu fotografijaAvigdor Liberman
Avigdor Liberman - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik u Knesetu Avigdor Liberman ocenio je predlog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o preseljenju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim kao hrabar čin.

„Želeo bih da čestitam svom prijatelju Miloradu Dodiku na hrabrom činu da preseljenje Ambasade BiH u Jerusalim stavi na dnevni red sednice Predsedništva. Srećno“, napisao je na Tviteru Liberman, bivši izraelski ministar odbrane.

Dodik je ranije rekao da bi sutra trebalo da bude održana redovna sednica Predsedništva, kao i dve vanredne na kojima bi bilo reči o pristupanju BiH inicijativi „mali Šengen“, kao i inicijativama o premeštanju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim i priznavanju samoproglašenog Kosova.

​On je tada istakao da bi bilo važno da se iz Tel Aviva Ambasada BiH izmesti u Jerusalim i da bi to bio jasan putokaz kojim bi osnažili prijateljstvo BiH sa Izraelom.

Dodik je podsetio da je Predstavništvo Republike Srpske locirano u Jerusalimu.

„Svestan sam da će dva člana Predsedništva verovatno biti protiv odluke o premeštanju Ambasade u Jerusalim“, kazao je srpski član Predsedništva, preneo je RTRS.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala