Kako je protekao sastanak Šojgua sa beloruskim kolegom u Minsku

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Belorusije
Zastave Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin je na sastanku sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom naglasio važnost tesne saradnje  dveju zemalja u vojnoj sferi, posebno u aktuelnoj vojno-političkoj situaciji, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

„U Minsku su 16. septembra održani pregovori ministra odbrane Belorusije general-majora Viktora Hrenjina i ministra odbrane Rusije generala vojske Sergeja Šojgua. Tokom pregovora šef beloruskog odbrambenog resora istakao je važnost tesne saradnje dveju zemalja u vojnoj sferi, posebno u aktuelnoj vojno-političkoj situaciji, a takođe je iskazao zahvalost vojno-političkom rukovodstvu Ruske Federacije za podršku pruženu Belorusiji u ovom teškom periodu“, navedeno je u saopštenju pres-službe.

Prema njenim podacima, Hrenjin i Šojgu su razgovarali o toku realizacije plana saradnje između Ministarstava odbrane dveju zemalja.

Kako je rekao Šojgu, bez obzira na pandemiju, strane imaju mogućnost da efikasno iskoriste vreme preostalo do kraja godine za sprovođenje plana, pri čemu će centralna pažnja biti posvećena aktivnostima operativne i borbene pripreme.

Vojne vežbe ruske vojske - Sputnik Srbija
Rusija raspušta rezervne policijske snage koje su formirane zbog situacije u Belorusiji

U saopštenju je navedeno da su razmotrena i pitanja sprovođenja prve faze vežbi „Slovensko bratstvo-2020“, koje se održavaju na beloruskoj teritoriji od 14. septembra, kao i spremnost za drugu fazu krajem meseca.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da su beloruski vojnici stigli u Astrahansku oblast na strateško komandno-štabnu vežbu „Kavkaz-2020“. Pored toga, od 12. do 16. oktobra na teritoriji Belorusije će biti održane komandno-štabne vežbe se mirovnim snagama ODKB „Neuništivo bratstvo-2020“, dodala je pres-služba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala