Dodik poručio iz Zagreba: U BiH se ne poštuje konstitutivnost naroda /video/

© Srna / Miro PejićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu, izjavio je uoči sastanka sa predsednikom i premijerom Hrvatske, da se u BiH ne poštuje konstitutivnost naroda.

Dodik je to rekao posle sastanka sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem na kojem mu je uručio donaciju Vlade RS u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg, koja je oštećena u zemljotresu.

Tom prilikom Dodik je komentarisao predstojeće odvojene susrete sa predsednikom i premijerom Hrvatske, Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem i istakao da će sa hrvatskim zvaničnicima razgovarati o nepovoljnom delovanju visokih predstavnika i nepoštovanju Dejtonskog sporazuma.

„Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član predsedništva Željko Komšić sve ovo vreme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate. Poseta je zvanična, a ni Džaferoviću ni Komšiću niko ne brani da idu bilo gde“, rekao je Dodik.

Mitropolit Porfirije je rekao da je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije poseta nekog stranca nego nekoga ko je blizak, prenela je RTRS.

Podsetimo, Dodikova poseta Hrvatskoj izazvala je burne reakcije u BiH, a na meti su se podjednako našli i on, i hrvatski zvaničnici.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala