Damask posle Trampove izjavi o nameri da ubije Asada: Koriste metode terorista

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaDamask u Siriji
Damask u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanično priznanje predsednika Donalda Trampa o nameri da ubije lidera Sirije Bašara Asada samo potvrđuje zločinačku aktivnost SAD, koje „pribegavaju istim metodama, kao i terorističke organizacije – ubistvima, mimo bilo kakvih međunarodnih pravila i principa radi sopstvenih interesa u regionu“, saopštilo je sirijsko Ministarstvo inostranih poslova.

Sirijski spoljnopolitički resor takođe je istakao da izjave administracije SAD o nameri da ubije predsednika Sirije govore o nivou političke etike, koja je zasnovana na zločinima radi postizanja sopstvenih ciljeva.

„Izjave američke administracije o nameri da ubije Asada očigledno govore o nivou razmišljanja i političkoj etici rukovodilaca te administracije. To samo govori o principu izvršavanja zločina u cilju postizanja sopstvenih ciljeva“, navedeno je u zvaničnom saopštenju Ministarstva inostranih poslova Sirije.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je ranije da se zalagao za "uklanjanje" sirijskog predsednika Bašara Asada kada su SAD imale priliku da ga ubiju. On je naveo da je bivši ministar odbrane Džejms Matis bio protiv tog poteza i da ga je odgovorio.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala