Rusija poslala još jedan brod u nemačke vode da završi „Severni tok 2“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPutokaz sa logom kompanije "Nord strim 2" koja rukovodi izgradnjom gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Putokaz sa logom kompanije Nord strim 2 koja rukovodi izgradnjom gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod za snabdevanje „Ivan Sidorenko“ uputio se u nemačku luku „Mukran“ koji predstavlja logističku bazu projekta „Severni tok 2“, svedoče podaci resursa za praćenje brodova „Marintrefik“.
Luka „Mukran“ je označena kao odredište broda u sistemu automatske identifikacije. Brod „Ivan Sidorenko“ je isplovio iz luke u Sankt Peterburgu 15. septembra, a u luku „Mukran“ bi trebalo da stigne 17. septembra.

„Severni tok 2“ moguće je završiti pomoću broda sa sidrom koga će pratiti drugi brod sa dinamičkim pozicioniranjem. Do sada je barža „Fortuna“ kompanije MRTS bila jedan od kandidata za završetak gasovoda, dok je druga opcija brod za postavljanje cevi „Akademik Čerski“ sa sistemom dinamičkog pozicioniranja. 

Podsetimo u luci „Mukran“ trenutno se nalazi i brod „Akademik Čerski“, dok je barža „Fortuna“ u luci u nemačkom Rostoku.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala