U Rusiji još 5,5 hiljada slučajeva korone, zemlja na 106. mestu po stopi smrtnosti od virusa

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaVirus korona u Rusiji
Virus korona u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj novih registrovanih slučaja kovida 19 u Rusiji porastao je za 5.529, te sada ukupan broj zaraženih od početka epidemije iznosi 1.073.849, saopštio je Operativni štab za borbu protiv virusa korona. Ruska služba „Rospotrebnadzor“ saopštila je da je zemlja na 106. mestu u svetu po stopi smrtnosti od korone.

Od ukupnog broja novozaraženih 22,5 odsto je bez kliničkih manifestacija, dodaje se u saopštenju štaba. Najveći broj novozaraženih registrovan je u Moskvi, Sankt Peterburgu i Rostovskoj oblasti.

Za poslednja 24 časa umrlo je 150 osoba sa kovidom 19, a za sve vreme epidemije – 18.785, naveli su u Operativnom štabu.

Takođe se dodaje da je proteklog dana iz bolnica otpušteno 5.605 osoba, a za sve vreme – 884. 305 ljudi.

Prema rečima šefice Ruske službe za sanitarni nadzor i kontrolu Ane Popove, Rusija je na 40. mestu po broju obolelih od korone na 100.000 ljudi i na 106. mestu po stopi smrtnosti od virusa.

Popova je naglasila da oko 50 odsto svih zabeleženih slučajeva virusa korona u Rusiji nije imalo simptome bolesti ili su imali blaži oblik bolesti, što je, kako je rekla, rezultat epidemiološkog nadzora.

Ona je istakla da se u svetu 36 vakcina protiv korone nalazi u fazi kliničkih testiranja, 92 – pretkliničkih, a u Rusiji se razvija 26 oblika vakcina u 17 naučnih organizacija.

Ona je istakla da „Rospotrebnadzor“ smatra da letos nije bilo drugog talasa korone, da je reč o jednom epidemiološkom procesu koji se različito manifestuje. Prema njenom mišljenju, virus korona dobija „sezonski karakter“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala