U Belorusiji započeta klinička ispitivanja ruske vakcine protiv korone

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaLaborant Naučno-istraživačkog centra "Gamaleja" ispituje vakcinu protiv virusa korona
Laborant Naučno-istraživačkog centra Gamaleja ispituje vakcinu protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Klinička ispitivanja ruske vakcine protiv novog tipa virusa korona započeta su u Belorusiji, izjavio je vršilac dužnosti ministra zdravlja zemlje Dmitrij Pinjevič.
„Procedura ispitivanja počinje od trenutka upoznavanja sa dosijeom i izbora centara gde će se ona odvijati. Smatrajte da su klinička isptivanja započeta“, izjavio je on, a prenela agencija Belta.

Pinjevič je precizirao da za sada vakcinu ne koriste na dobrovoljcima.

Ranije su se Minsk i Moskva dogovorili da Belorusija učestvuje u trećoj fazi testiranja ruske vakcine „Sputnjik V“. Nakon sastanka sa beloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju, ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se pripremi prva partija vakcine protiv virusa korona za Belorusiju.

Podsetimo, prva vakcina protiv korona virusa je registrovana u Rusiji u avgustu, tokom juna i jula je ispitana na dobrovoljcima, tokom prošle nedelje je puštena prva partija vakcine u civilni promet.

Kako je Putin ranije izjavio, Belorusija će biti jedna od prvih zemalja, koje će dobiti vakcinu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala