Ruske diplomate: Amerikanci naduvavaju „rusku pretnju“

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vojska naduvava „rusku pretnju“ umesto da vodi produktivan dijalog sa Moskvom, saopštila je pres-služba ambasade Rusije u Vašingtonu, komentarišući intervju šefa Komande globalnog udara američkog vazduhoplovstva Timotija Reja.

Prema mišljenju ruskih diplomata, Rej defakto stavlja navodnu pretnju koja dolazi od Rusije i Kine, u isti koš sa terorizmom.

„Rej takvu 'opasnost' dovodi u vezu sa tim što naše zemlje modernizuju nuklearni arsenal. Zanimljivo je što iznose takve primedbe u svetlu napora Vašingtona da modernizuje svoje nuklearno oružje. Pritom, SAD snižavaju 'prag' za upotrebu nuklearnog oružja – 2019. godine su instalirale bojeve glave male snage V76-2 na balističkim raketama 'Trajdent II“. Takvi postupci povećavaju opasnost od eskalacije potencijalnog sukoba“, navodi se u saopštenju.

Ruske diplomate pozivaju američke vlasti da „ne raspiruju antirusko raspoloženje u društvu“ i da se „usredsrede na produktivnu saradnju u interesima jačanja globalne stabilnosti i bezbednosti“.

Ranije je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov izjavio da globalni sistem nuklearnog obuzdavanja e destabilizuje Moskva, nego odluka SAD da se naoruža nuklearnim projektilima male snage.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala