Rusija: Belorusija je naš najbliži saveznik, bratska zemlja

© Foto : RIA Kremlin Pool / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju
Sastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Belorusija je za Rusiju najbliži saveznik i bratska zemlja, a nadamo se da će tako biti i u budućnosti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Govorimo o odnosima dve zemlje, ne o ličnim odnosima Putina i Lukašenka. Naravno, Belorusija je za Rusiju uvek bila najbliži saveznik, bratska i prijateljska zemlja. Računamo da će tako i ostati“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako u Kremlju ocenjuju aktuelne odnose Rusije i Belorusije.

 

Odgovarajući na pitanje novinara da li Kremlj ima plan reagovanja u slučaju da predsednik Belorusije ne uspe da opstane na vlasti, Peskov je rekao da ne želi da se upušta u eventualne diskusije o toj temi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, koji je juče održan, saopštio da Rusija namerava da Belorusiji obezbedi državni kredit od 1,5 milijardi dolara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala