Netanijahu: Na pomolu nova era za Izrael i Kosovo

© AP Photo / Oded BaliltyBenjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu obratio se večeras povodom jevrejske Nove godine građanima Kosova i pripadnicima jevrejske zajednice na Kosovu i rekao da poslednji događaji ulivaju nadu da je na pomolu "nova era" od koje će imati koristi i građani Izraela i građani Kosova.

„Šaljem tople Roš Hašana pozdrave svima vama u Prištini. U ovoj godini pružam ruku prijateljstva narodu Kosova. Poslednji razvoj događaja između Izraela i Kosova mogao bi da pomogne ulasku u novu eru od koje će oba naroda imati koristi“, navodi se u pisanoj poruci Netanijahua pročitanoj okupljenima na ceremoniji proslave Roš Hašane u Prištini.

„Ubeđen sam da možemo da postignemo toliko toga zajedničkim radom i najiskrenije se nadam da ćemo to i ostvariti“, ističe se u poruci izraelskog premijera.

Proslavi jevrejske Nove godine u Hotelu „Emerald“ u Prištini prisustvovali su i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, premijer Avdulah Hoti, predsednica skupštine Vjosa Osmani, kao i bivši premijer i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

Grenel: Na Kosovu dobrodošli Jevreji, muslimani i hrišćani

Specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je večeras učesnicima proslave u Prištini da je nastupio istorijski trenutak uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Kosova.

„Hteo sam da poželim svim mojim jevrejskim prijateljima na Kosovu srećnu Roš hašanu, srećnu Novu godinu. Ovo je velika stvar, da možemo da zajedno proslavimo istorijski trenutak uspostavljanja diplomatskih odnosa Kosova i Izraela i razmene ambasada“, poručio je Grenel u video-poruci u prištinskom hotelu „Emerald“.

Grenel je dodao da bi voleo da lično prisustvuje proslavi u Prištini, dodajući da treba da znaju da i on slavi sa njima.

„Hvala na svim vašim rečima koje će doprineti da Kosovo bude mesto dobrodošlice za sve naše prijatelje Jevreje, muslimane i hrišćane“, dodao je Grenel.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala