I Milo prvi put pozdravio poslednje izbore u Crnoj Gori

© REUTERS / STEVO VASILJEVICMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naša je obaveza da nastavimo da unapređujemo demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava. Da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović na Tviteru povodom 15. septembra, Međunarodnog dana demokratije.

„Nedavni izbori su potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva. Pokazali su da Crna Gora razume proces demokratije. I potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapaciteta koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija. Samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju možemo jačati poverenje i napredovati ka cilju da najviše vrednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca“, poručio je Đukanović.

​Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji su održani 30. avgista, koalicija „Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović“ osvojila je 30 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 27, koalicija „Mir je naša nacija“ deset, a platforma „Crno na bijelo“ četiri mandata.

Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS) imaće po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija (SDP) dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista „Nik Đeljošaj - Genci Nimanbegu“ i koalicija „Jednoglasno“, prenose Vijesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala