Dodik: Vekovima da slavimo Dan srpskog jedinstva /video/

© Foto : RTRSMilorad Dodik na obeležavanju Dana srpskog jedinstva u Banjaluci
Milorad Dodik na obeležavanju Dana srpskog jedinstva u Banjaluci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas povodom Dana srpskog jedinstva da će srpski narod vekovima proslavljati ovaj praznik.

„Namera je da ovo činimo godinama, decenijama i vekovima. Ovaj dan da slavimo i da pamtimo. To je dan kada je stradalnička vojska na Solunskom frontu prošla golgotu, i oslobodila sve ove narode na Balkanu, između ostaloga i Banjaluku“, rekao je Dodik.

Naglasio je da ništa prirodnije nema nego za jedan narod da ima svoje pravo na državu.

„To danas znači teritoriju, narod i efektivnu vlast. Srpski narod danas ima dve države, i to nam nikada niko ne može oduzeti. Mi nismo nikakvi ’bosanski Srbi‘, već samo Srbi. Nemojte nas ponižavati i samo takvi možemo učestvovati u bilo kavom dijalogu i nikako drugačije“, istakao je Dodik.

Izaslanik predsednika Srbije Aleksandar Vulin uručio je povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave predsednici Republike Srpske replike ratnih zastava ispred Palate Republike.

Vulin je zastave uručio u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića.

Cvijanovićeva i Vulin su u prisustvu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića prethodno u Palati Republike razgovarali povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vulin: Srpski narod zajedno u boljoj i lepšoj budućnosti

© Foto : RTRSAleksandar Vulin na obeležavanju Dana srpskog jedinstva
Dodik: Vekovima da slavimo Dan srpskog jedinstva /video/ - Sputnik Srbija
Aleksandar Vulin na obeležavanju Dana srpskog jedinstva
„Još pre nekoliko godina na inicijativu predsednika Vučića i Dodika počeli smo da obeležavamo zajedničke važne datume. Srbi s druge strane Drine, ili ma gde živeli, bliže su jedni drugima nego ikada. Brinemo jedni o drugima, vodimo računa. Nikada više nećemo biti sami, kakve god nas nesreće budu pogađale. Nikada više Srbija neće okrenuti glavu Srpskoj. U to nemojte sumnjati“, poručio je Vulin.

On je istakao da Srbima više niko ne može da zabrani da budu jedinstven politički narod.

„Ne živimo u istoj državi, jer tako žele politički moćnici, ali nećemo se stideti najvažnijih nacionalnih tema. Ponosan sam što sam ovde u Banjaluci. Svim Srbima čestitam ovaj praznik, što vidim sve nas zajedno u boljoj i lepšoj budućnosti“, naglasio je Vulin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala