Bugarski poslanik: Osudili me da dokažu Briselu da to može da zadesi i političare

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarski parlament
Bugarski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsednika Narodne skupštine Bugarske, lider stranke „Volja“ Veselin Mareški smatra da je odluka o njegovoj presudi zbog iznuđivanja novčanih sredstava bila doneta specijalno kako bi Brisel uvideo da se u Bugarskoj i političarima dešavaju takve stvari.
„Ne mislim da je neko nekoga primoravao ili podmićivao da me napadne tako nisko. Verovatnije je da su jednostavno prevideli. Ili u iščekivanju izveštaja Evropske komisije o reformi sudstva neko pokušava da obmane Brisel uz pomoć nekakvog svakodnevnog slučaja, u kojem je, u stvarnosti, istina na mojoj strani! Da nisam zamenik predsednika Narodne skupštine, moj slučaj im ne bi bio potreban, zar ne? Sve je očigledna laž i ja znam da razumni Bugari to odlično vide!“, napisao je Mareški na svojoj Fejsbuk stranici.

On je u intervjuu za kanal NOVA rekao da je zapravo tražio od vlasnika picerije novac, jer je on navodno nezakonito zauzeo imovinu koja pripada političaru. Naglasio je da neće napustiti Bugarsku dok čeka odluku Vrhovnog kasacionog suda.

„Tužilaštvo je od samog početka radilo sve kako bi me zaplašilo i kako bih pobegao. Ne samo da nisam to učinio, već sam izabran za poslanika u parlamentu. Uveren sam da ćemo imati još najmanje jedan mandat u parlamentu. Ne nameravam uopšte da bežim, braniću se ovde u Bugarskoj. Verujem da će pravda na kraju pobediti“, rekao je on.

Podsetimo, Apelacioni sud u Varni osudio je u ponedeljak poslanika na četiri godine zatvora zbog optužbi za iznuđivanje novčanih sredstava i reketiranja vlasnika picerije 2014. godine. Političar je zajedno sa preduzetnicom Krasimirom Koljevom tražio oštećenom da njima plaća kiriju, a ne zakupodavcu.

Prema podacima optužbe, zakupodavac je bio bivši supružnik Koljeve, a prostorije su se nalazile u zgradi koju je izgradio Mareški. Tokom razvoda Koljeva nije uspela da povrati imovinu i rešila je da traži pomoć od političara, kako bi zakupoprimac plaćao novac njima a ne pravom zakupodavcu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala