Završen četvorosatni razgovor Putina i Lukašenka

© Foto : RIA Kremlin Pool / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju
Sastanak predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Sočiju su završeni razgovori predsednika Belorusije i Rusije, Aleksandra Lukašenka i Vladimira Putina, javila je beloruska državna agencija Belta.

„Sastanak je trajao više od četiri sata. Šefovi država razgovarali su o širokom spektru pitanja bilateralnih odnosa, situaciji u regionu, zajedničkom reagovanju na nove izazove“, navodi se u saopštenju.

Razgovori u Sočiju su prvi susret Putina i Lukašenka nakon predsedničkih izbora u Belorusiji 9. avgusta, posle kojih su u Belorusiji počeli protesti opozicije. Pre toga dvojica lidera su održala nekoliko telefonskih razgovora.

Na početku sastanka, Putin je, između ostalog, izjavio da Rusija ostaje posvećena svim sporazumima sa Belorusijom, uključujući dogovore o ODKB i Saveznoj državi. Ruski lider je takođe istakao da sami Belorusi, bez spoljnih podsticaja, treba da reše situaciju u zemlji. Lukašenko je sa svoje strane zahvalio Putinu i svim Rusima na podršci Belorusiji nakon predsedničkih izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala