Telefonski razgovor Makrona i Putina, tema Navaljni, Belorusija...

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, dolaze na sastanak "normandijske četvorke" u Parizu
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, dolaze na sastanak normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su telefonom, a francuski lider je ruskom kolegi rekao da je analiza izvršena u Francuskoj pokazala da je bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe „Novičok“.

Francuski predsednik je, kako je saopšteno iz Jelisejske palate, rekao da zvanični Pariz deli stavove EU  u vezi sa trovanjem blogera i opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i da je solidarna s Nemačkom kada je reč o koracima koje je potrebno dalje preduzeti.

Prema Makronovim rečima, Rusija je ta koja treba rasvetli to pitanje sprovodeći detaljnu istragu.

Ranije danas, nemačka vlada je saopštila da su laboratorije u Francuskoj i Švedskoj ponovile analize uzoraka Navaljnog i potvrdile da je otrovan supstancom iz grupe „novičok“.

Jedna od tema razgovora bila je i situacija u Belorusiji, a francuski lider je Putinu rekao da je neophodno podržati političko rešavanje situacije u toj zemlji.

U Kremlju su potvrdili da su predsednici razgovarali, navodeći da će više detalja biti objavljeno kasnije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala