Šta može EU da učini za Srbiju, a šta Srbija za EU /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Popularnost EU u Srbiji odavno ne dostiže visine kakve priželjkuju u Briselu. Najnovija anketa pokazala je da bi na referendumu za članstvo Srbije u Uniji glasalo 46 odsto građana, uprkos svesrdnom zalaganju Beograda za evrointegracije.

Srpski zvaničnici su više puta poručivali da Evropska unija nije potpuna bez Balkana, dok visoki predstavnik Đozep Borelj kaže da jedino Unija može da stabilizuje balkansko „bure baruta“.

Šta EU može da učini za Srbiju, ako se ne zna hoće li i kada tema proširenja uopšte doći na red u Briselu? Da li je EU i čime povratila ugled poljuljan u Srbiji time što kao posrednik sedam godina nije obezbedila da Pritština sprovede svoj deo zadataka predviđenih Briselskim sporazumom? Može li EU da pretekne SAD u pronalaženju ostvarljivog rešenja za kosovsko pitanje? Zašto Brisel već sad očekuje da Srbija što više uskladi svoju politiku sa evropskom?

Odnos Srbije i Evropske unije u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ analiziraju: programski direktor Demostata, novinar Zoran Panović i politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala