Skandal trese bugarsku skupštinu: Poslanik ide u zatvor zbog reketiranja

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarski parlament
Bugarski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsednika Narodne skupštine Bugarske i lider stranke Volja, Veselin Mareški, osuđen je na četiri godine zatvora zbog iznuđivanja novčanih sredstava od bivšeg muža bugarske preduzetnice i reketiranja, saopštio je Bugarski nacionalni radio.

Dodaje se da na presudu može biti uložena žalba.

Pored političke aktivnosti, Mareški poseduje mrežu apoteka „Mareški“ i benzinskih pumpi.

Optužba protiv njega podignuta je u vezi sa slučajem koji se dogodio 2014. godine, kada je zajedno sa preduzetnicom Krasimirom Koljevom prisiljavao vlasnika picerije Asena Milanova da plaća ženi kiriju za lokal, a takođe su pretili da će mu stvoriti prepreke u vođenju posla.

Zgrada Narodne skupštine Bugarske u Sofiji - Sputnik Srbija
Bugarski političar: Rusofili u Bugarskoj kao Jevreji u nacističkoj Nemačkoj

Međutim, sud je 2019. godine presudio da nije bilo iznuđivanja od strane Mareškog, jer on nije imao nikakvu finansijsku korist. Sud je došao do tog zaključka kada se saznalo da je Mareški delovao na molbu Koljeve, čiji muž je bio stvarni vlasnik lokala. Nakon razvoda ona nije mogla da dobije od supruga sredstva i rešila je da ih na taj način vrati. Slučaj je ponovo pokrenut ove godine na zahtev oštećenog Asena Milanova.

Inače, protiv Mareškog je pokrenut i upravni postupak, kada je naneo lakše telesne povrede lideru javne organizacije „Preporod“ Kostadinu Kostadinovu, koji je odlučio da se umeša u situaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala