Ruski lovci presreli američke bombardere iznad Crnog mora /video/

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovci Su-30SM
Višenamenski lovci Su-30SM  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovci Su-27 i Su-30 podignuti su kako bi presreli tri bombardera američkog vazduhoplovstva iznad Crnog mora, nije dozvoljena povreda ruske granice, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Rusije.

„Radarska izviđačka sredstva snaga za protivvazdušnu odbranu Južnog vojnog okruga otkrila su iznad Crnog mora tri vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj državnoj granici iz pravca Ukrajine. Da bi se identifikovali otkriveni vazdušni ciljevi i sprečila kršenja ruske državne granice, podignuta su dva lovca Su-27 i dva lovca Su-30 dežurnih snaga PVO Južnog vojnog okruga“, ističe se u saopštenju.

Centar dodaje da su posade ruskih lovaca identifikovale vazdušne ciljeve kao tri strateška bombardera B-52H američkog ratnog vazduhoplovstva i sprovodile ih iznad voda Crnog mora. Nakon što su se američki avioni udaljili od državne granice Rusije, ruski lovci su se vratili na svoje matične aerodrome.

„Američkim strateškim bombarderima nije dozvoljena povreda ruske državne granice“, navodi se u saopštenju.

Ranije je vrhovni komandant ruskih vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin saopštio da je NATO povećao aktivnosti svojih borbenih, a ne samo izviđačkih aviona u blizini ruskih granica. On je rekao da su u avgustu avioni vazduhoplovnih snaga Rusije 27 puta podizani u vazduh kako bi presreli strane izviđačke letelice iznad Baltičkog, Barencovog, Crnog i Ohotskog mora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala