Rusija će Belorusiji obezbediti kredit od 1,5 milijardi dolara

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija namerava da Belorusiji obezbediti državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.
„Dogovorili smo se da će Rusija u ovom teškom trenutku obezbediti Belorusiji državni kredit u iznosu od 1,5 milijarde dolara i to ćemo ispuniti. Sada, koliko je poznato, naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou“, precizirao je Putin.

On je podsetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspešne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dveju zemalja, uključujući i finansijsku.

On je rekao da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu.

„Nisam slučajno pomenuo kredit koji Rusija planira da obezbedi Belorusiji u najskorije vreme. Nadam se da će se to odraziti i na finansijskom tržištu“, rekao je ruski lider.

Krajem avgusta Lukašenko je saopštio da će Belorusija održati pregovore sa Rusijom o refinansiranju državnog duga zemlje za milijardu dolara. Ruski ministar finansija Anton Siluanov kasnije je izjavio da se uslovi i iznos kredita razrađuju na nivou ministarstava finansija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala