Operator „Severnog toka 2“: Projekat se zasniva na investicijama, a ne političkim dogovorima

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaStroitelьstvo gazoprovoda "Severnый potok-2" v Leningradskoй oblasti
Stroitelьstvo gazoprovoda Severnый potok-2 v Leningradskoй oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Severni tok 2“ se ne zasniva na političkim dogovorima između zemalja, već na milijardama investicija šest vodećih energetskih kompanija, izjavio je operater projekta „Nord strim 2 AG“ za Sputnjik.
Od tih šest kompanija, pet predstavlja zemlje Evropske unije, istakao je operater i podsetio da se projekat izvodi u strogom skladu sa nacionalnim i međunarodnim pravom i da je dobio sve potrebne dozvole državnih organa pet zemalja.

Ranije je danska premijerka Mete Fredriksen pozvala na početak nove diskusije o izgradnji gasovoda „Severni tok 2“ posle situacije sa Aleksejem Navaljnim.

Danska energetska agencija je u julu 2019. godine izdala dozvolu za izgradnju gasovoda. Do danas je završena izgradnja većeg dela projekta.

Projekat „Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Sjedinjene Američke Države aktivno se protive gasovodu, promovišući Evropskoj uniji svoj prirodni tečni gas, kao i u Ukrajina i niz evropskih zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala