Na jučerašnjim protestima u Belorusiji privedeno skoro 800 ljudi

© Sputnik / Viktor TolochkoDemonstracije u Minsku
Demonstracije u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Belorusiji je tokom jučerašnjih protesta opozicije privedeno više od 770 osoba, od toga u Minsku više od 500, saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije.
„Zbog kršenja zakona o masovnim okupljanjima, juče je privedeno 744 građana, od toga u Minsku – više od 500. Do suđenja će se u pritvoru nalaziti 544 osobe“, navodi se u saopštenju službe.

MUP je takođe saopštio da broj učesnika u protestima u Belorusiji u nedelju nije premašio 22.000 ljudi.

„Juče, 13. septembra, u različitim naseljenim mestima je zabeleženo 28 protesta. Ukupan broj učesnika nije previsio 22.000 ljudi. MUP je preduzeo neophodne mere kako bi se sačuvao red i osigurala javna bezbednost održavanja protesta“, navodi se u saopštenju.

U nedelju su u Minsku i drugim gradovima Belorusije održani protesti protivnika beloruskog lidera Aleksandra Lukašenka. Juče je beloruski MUP saopštavao o stotinama uhapšenih širom zemlje. Takođe je saopšteno da je policajac u Minsku bio prinuđen da ispali u vazduh hitac upozorenja, kada je najmanje 100 demonstranata pokušalo da otrgne od policije uhapšene demonstrante, dok je u Brestu protiv demonstranata upotrebljen vodeni top.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je danas u Soči gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o raznim pitanjima, između ostalog i o situaciji u Belorusiji gde traju protesti od završetka predsedničkih izbora.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala