Lavrov otkazao posetu Berlinu

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je otkazala posetu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Nemačkoj koja je bila planirana za 15. septembar, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je trebalo da sa nemačkim kolegom Hajkom Masom učestvuje u ceremoniji zatvaranja Godine naučno-obrazovnog partnerstva. Datum je dogovoren još pre godinu dana i potvrđen 11. avgusta.

Međutim, 3. septembra nemačka strana je saopštila promene u Masovom rasporedu i otkazivanje njegovog učešća u ceremoniji. Berlin je posvetio sat i po bilateralnom sastanku ministara.

„Time je prvobitna i osnovna svrha putovanja Sergeja Lavrova u nemačku prestonicu postala irelevantna, a predloženi format bilateralnih pregovora u velikoj meri smanjen“, objašnjava se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova dodalo je da će „uzimajući u obzir značaj i uspešan završetak Godine naučno-obrazovnog partnerstva, Lavrov uputiti pozdrave učesnicima završne ceremonije“.

U poslednje vreme niz političara u Nemačkoj zatražio je uvođenje sankcija Rusiji zbog situacije oko ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. Međutim, nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ova pitanja treba razmatrati odvojeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala