Klinika „Šarite“: Navaljni ustaje iz kreveta

© AP Photo / Markus SchreiberBolnica "Šarite" u Berlinu u kojoj je hospitalizovan ruski opozicionar Aleksej Navaljni
Bolnica Šarite u Berlinu u kojoj je hospitalizovan ruski opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zdravstveno stanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog nastavlja da se popravlja, on je skinut sa respiratora i ustaje iz kreveta, saopštila je berlinska klinika „Šarite“.

„Zdravlje Alekseja Navaljnog dodatno se poboljšalo. Pacijent je potpuno skinut sa aparata za veštačko distanje. Sve je pokretniji i čak može povremeno da ustane iz bolničkog kreveta“, navodi se u saopštenju klinike na Tviteru.

Slučaj Navaljni

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Međutim, ruski bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge. 

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Navaljni je 7. septembra izveden iz kome i skinut sa respiratora.​

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala