Glavna beloruska opozicionarka Putinu: Žao mi je što ste se odlučili na dijalog s diktatorom

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASBivši kandidat na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska
Bivši kandidat na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša kandidatkinja za predsednika Belorusije i liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska obratila se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu uoči njegovog sastanka sa liderom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Prema njenim rečima, bilo kakve odluke donete tokom Lukašenkove posete Rusiji „neće biti legitimne“, a sve sporazume koje Lukašenko potpiše, „revidiraće nova vlast“.

Kako je rekla, stanovnici Belorusije „odbili su da podrže Lukašenka na izborima i da mu ukažu poverenje“.

„Žao mi je što ste odlučili da vodite dijalog s diktatorom, a ne s beloruskim narodom“, navodi se u saopštenju Tihanovske, objavljenom na Telegram nalogu „Pul Prve“.

Danas će se u Sočiju sastati lideri Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko. Sastanak, koji bi trebalo da počne oko 13 sati, održaće se u četiri oka. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da sastanak nije vremenski ograničen.

Kako je ranije saopšteno, lideri će razgovarati o stanju i perspektivama razvija bilateralne saradnje u različitim sferama, odnosima u okviru Saveza, razmotriće međunarodnu problematiku i situaciju u regionu, pitanja zajedničkog reagovanja na nove izazove.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala