Crnomorska flota dobila žensku posadu

CC BY 4.0 / Ministry of Defence of the Russian Federation / (cropped image)Učastnica konkursa «Polevaя kuhnя» vo vremя sorevnovaniй v ognevoй podgotovke na ArMI-2019
Učastnica konkursa «Polevaя kuhnя» vo vremя sorevnovaniй v ognevoй podgotovke na ArMI-2019 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Crnomorskoj floti Rusije je izveden uspešan test u okviru kojeg su posadu patrolnog broda činile žene, izjavio je šef odeljenja za informativnu bezbednost Crnomorske flote, kapetan Aleksej Ruljev.

„Tokom eksperimenta žene vojnici su prošle kurs intenzivne vojne obuke, obučene su da mogu da rade na pozicijama zapovednika broda, električara i za upravljanje signalizacijom“, rekao je Ruljev.

Posada je na prvoj etapi bila u Zajedničkom centru za obuku Ruske ratne mornarice u Sankt Peterburgu, gde su prošle kurseve prekvalifikacije za obuku posada brodova četvrtog ranga.

„Ženska posada je samostalno obavljala sve dužnosti, izvršile su tehničku proveru broda, navigacije i mehanizacije. Tokom vežbi patroliranja područjem Crnomorske flote, posada je prošla obuku protivdiverzantske odbrane, kao i obuku za spasavanje broda“, naveo je Ruljev.

Na finalnoj etapi je posada uspešno završila vežbe borbene obuke i gađanju.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala