Tvorac pištolja „Udav“ otkriva njegovu moć /video/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaDemonstracija pucanja iz automatskog pištolja "Udav"
Demonstracija pucanja iz automatskog pištolja Udav - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi ruski pištolj „Udav“ je spoj savremenih tehnologija, izjavio je za portal „Zvezda“ direktor naučno-istraživačkog instituta za preciznu mehaniku Albert Bakov.

Prema njegovim rečima, prilikom konstruisanja vojnog pištolja njegovi tvorci su se oslanjali na postojeće trendove u oblasti proizvodnje malokalibarskog oružja i najnovije tehnologije.

„Odlučili smo da napravimo pištolj kalibra 9,19 milimetara. To je najrasprostranjeniji kalibar, što ujedno i povećava mogućnosti izvoza. Napravili smo četiri pištolja, dva su sa osiguračima, a dva bez. Pištolj je jako kompaktan, tako da ga nije moguće lako uočiti. Šaržer ima 15 metaka. Ostavili smo mogućnost korišćenja i standardnog šaržera. Zadatak je bio jednostavan – održati kontinuitet, što smo i uradili. Prilikom serijske proizvodnje to će povećati pouzdanost i smanjiti troškove proizvodnje“, rekao je Bakov.

Vojni pištolj „Udav“ je napravljen od najkvalitetnijeg čelika, novim tehnologijama je smanjena njegova težina i trenutno se nalazi u fazi usavršavanja.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala