Najlepša mesta na Krimu: Gde naći Maldive, Švajcarsku, a gde pravu kišu zvezda /foto/

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaZamak na obali Crnog mora u predgrađu Jalte na Krimu
Zamak na obali Crnog mora u predgrađu Jalte na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krim većinu ljudi asocira na more, ali turistička ponuda poluostrva nije ovim iscrpljena. Postoje i mnoge druge prirodne lepote: jezero roze boje ili u obliku srca, planina Aj-Petri i Bela skala, krimski Maldivi. Sputnjik predstavlja najfotogeničnija mesta poluostrva.

Jezero roze boje

View this post on Instagram

#eюяotdыh2020☀️ #crimea #krыm #koяšskoeozero

A post shared by Katя (@ekaterina_poleshova) on

Na Krimu ima nekoliko jezera, ali je najpopularnije Kojaško jezero roze boje, koje se nalazi nedaleko od jezera Kerči i Sasik-Sivaš, između gradova Saki i Jevpatorija. Roze boja je nastala od mikroskopskih algi, koje sadrže beta karotin. Boja se ne može da videti tokom cele godine, na Kerči je, na primer, najvidljivija u maju, a na jezeru Sasik-Sivaš u julu i avgustu. Kada krenete na „fotosešn“ ponesite odeću roze boje kako bi efekat bio veći. Kako bi fotografija bila još zanimljivija slikajte se na zalasku sunca.

„Srce Krima“

View this post on Instagram

A post shared by Fotograf Яlta/Krыm (@loovalovaa) on

U području Balaklavi, blizu Sevastopolja, nekada se nalazio krečnjak, a sada je udubljenje ispunjeno vodom. Veliki broj divljih ptica, lisica i fotografa dolazi na ovo jezero koje zovu „Srce Krima“. Kako bi u kadru bio oblik srca potrebno je stati na koordinate 44.515574, 33.562398.

Put ka nebu

View this post on Instagram

A post shared by Alina☀️ (@alina_yasno) on

Na vrh planine Aj-Petri se može doći žičarom iz Jalte ili šetnjom po Botkinskoj stazi. Ovde su magle češće nego u bilo kom drugom kraju zemlje, što fotografisanje čini mističnijim. Najlepši doživljaj je šetnja po visećem mostu, koji se nalazi na 45 metara iznad zemlje - „Put ka nebu“.

Rt Fiolent

View this post on Instagram

A post shared by @t.s.velyuhanova on

Rt Fiolent se nalazi na 15 kilometara od Sevastopolja. Sa ovog uzvišenja se otvara predivan pogled na šljunkovitu plažu Jašmovi. Na okolnim brdima raste smrča pa se plažom širi divan miris. Zaljubljeni parovi vole da se slikaju na ovom rtu. Fotografije su fantastične ako slikate iz određenog ugla, izgledaće kao da visite sa stene na velikoj visini, ali stvarne opasnosti nema, a fotografija će ostaviti jak utisak.

„Aleja vođa“

View this post on Instagram

A post shared by 🏣Otelь u morя | putešestvie 🌏 (@hotel_tv_) on

Za ljubitelje ronjenja na Krimu postoji neverovatna lokacija za fotografisanje – podvodni muzej „Aleja vođa“ u blizini rta Tarhankut. Ovde se nalazi bista Karla Maksa, Josifa Staljina, kompozitora Ludviga Van Betovena, pesnika Sergeja Jesenjina i drugih. Kolekcija neprestano raste.

Bela litica

View this post on Instagram

A post shared by 💜 KRЫM | CRIMEA 💜 (@fromcrimea1) on

Ak-Kaja u prevodu sa krimsko-tatarskog znači „bela litica“, koja se nalazi pored istoimenog sela u Belogorskoj oblasti. Visine je 325 metara i sa nje se pruža fantastičan pogled. U avgustu se na Beloj litici održava jednodnevni Međunarodni festival vazduhoplovstva. Učesnici dolaze u ranim jutarnjim satima, kako bi se otisnuli u nebo u svitanje. Sličan događaj se organizuje i u Kapadokiji u Turskoj.

Kiša zvezda

View this post on Instagram

A post shared by Olьga Nikora (@ol4iksimf) on

Na planinu Kokljuk u Koktebelu dolaze zaljubljeni parovi, koji gledaju u zvezde i zamišljaju želju kad ugledaju zvezdu koja pada. Ovde su sagradili belu rotondu 1956. godine i nazvali je „Besedka vetrova“. Danas turisti dolaze kako bi uživali u panorami na Amaretsku dolinu i Mrtav zaliv, kao i na Karadag. U blizini je i planina Klementjeva gde se organizuju paraglajding.

Krimski Maldivi
View this post on Instagram

A post shared by Doma dlя otdыha v Krыmu 🏠🏡🏘️ (@mysizam) on

Beskrajne plaže bele boje i čista plava voda, kao na Maldivima, može da se vidi u okolini krimskog sela Popovka na zapadnoj obali Krima. Ova plaža može da bude konkurencija bilo kojoj na egzotičnim ostrvima.

Vodopad Đur-Đur
View this post on Instagram

A post shared by 🦄ᑭOᒪIᑎᗩ (@forneyp) on

Nalazi se u klisuri Haphal. Fotografije koje se ovde naprave podsećaju na indonežansko ostrvo Bali. Lokalno stanovništvo veruje da ako se okupate ispod vodopada Đur-Đur bićete srećni i zaljubljeni.
Krimska Švajcarska
View this post on Instagram

A post shared by Krыm🔸Soči🔸Abhaziя (@blacksea.is.love) on

Jezero Panagija u selu Zelenogorje smatraju prizorom od koga zastaje dah. Nalazi se u okrugu Alušta i veoma podseća na švajcarsko Valenze. Smatra se da je pokrovitelj jezera Bogorodica, legenda kaže da je neko ugledao njen lik na površini jezera tokom mesečine. Planinsko jezero ima zelenu boju, jer se u njemu ogleda zelenilo šuma koje ga okružuju. Fotografije iz drona su najlepše, pogled sa visine je neponovljiv.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala