Pompeo: Sjajan potez Vučića

© Foto : INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVAleksandar Vučić i Majk Pompeo
Aleksandar Vučić i Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je da je srpski predsednik Aleksandar Vučić napravio odličan potez kada se Srbija pridružila Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, u nastojanju da suzbiju aktivnosti Hezbolaha.

„Sjajan potez predsednika Vučića“, napisao je Pompeo na tviteru.

Evropske operacije Hezbolaha ruše se kao domine, konstatovao je Pompeo.

​Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju pomaže dalje ograničavanje mogućnosti te terorističke grupe da prikuplja sredstva i da deluje u regionu, ocenjuje američki državni sekretar.

Stejt department uputio je i saopštenje u kom se navodi da je ova važna akcija najavljena kao deo istorijskih obaveza koje je predsednik Donald Tramp odredio u vezi sa širokim spektrom pitanja ekonomske normalizacije između Srbije i Kosova, zajedno sa koracima koje obe nacije preduzimaju da pomognu u postizanju mira na Bliskom istoku, prenosi Tanjug.

„Nema sumnje da se kao domine ruše evropske operacije Hezbolaha, gde nastavlja da planira terorističke napade, nabavlja vojnu tehnologiju i prikuplja preko potrebna sredstva“, navodi Stejt department.

U saopštenju se podseća da nedavne akcije Nemačke i Litvanije protiv Hezbolaha prate korake koje su prošle godine preduzele Velika Britanija i Kosovo.

SAD i dalje pozivaju Evropsku uniju i evropske države da u celini označe ili zabrane Hezbolah i prepoznaju da su i koren i ogranci terorističke organizacije bez razlike između takozvanog „vojnog“ i „političkog“ krila, kaže se u saopštenju.

Pompeo je takođe pozvao sve zemlje u Evropi i drugde da „preduzmu sve što mogu da spreče operativce Hezbolaha, regrutere i finansijere da deluju na njihovim teritorijama.“

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala