Netanijahu se u utorak obraća građanima Kosova

© AP Photo / Oded BaliltyBenjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve nedelje posle sporazuma u Vašingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Kosova i otvaranja ambasade privremenih prištinskih institucija u Jerusalimu, izraelski premijer Benjamin Netanijahu obratiće se u utorak građanima Kosova putem video poruke.

Netanijahu će se građanima Kosova obratiti u utorak, 15. septembra, kada se obeležava Roš Hašana - jevrejska Nova godina, pišu prištinski mediji.

Kako je najavljeno, video obraćanje Netanijahua biće prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su najavili organizatori, pored video poruke Netanijahua, tokom ceremonije će postojati i mogućnost uspostavljanja direktne veza sa izraelskim premijerom.

Na ceremoniju će biti pozvani predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdullah Hoti.

Obraćanju Netanijahua će prisustvovati glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator događaja, navode prištinski mediji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala