Nepoznata osoba pucala u vazduh na protestima u Minsku /video/

© Sputnik / Viktor TolochkoDemonstracije u Minsku
Demonstracije u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznata osoba u crnoj maskirnoj uniformi pucala je u vazduh u centru Minska, u području kuda se kretala kolona demonstranata, piše portal tut.by.

Na snimku se vidi kako se demonstranti kreću prema kamermanu, dok za njima idu nepoznate osobe u maskama, od kojih se jedan zaustavio i pucao u vazduh.

Policija je potvrdila da je do otvaranja vatre u vazduh došlo tokom hapšenja. Upotrebljena je sačmara kao upozorenje, kada su demonstranti pokušali da oslobode osobe koje su bile uhapšene. Saopšteno je da je danas privedeno više od 400 osoba.

Podsetimo, danas su se već po tradiciji, u Minsku održavali masovni protesti kojima je prisustvovalo desetine hiljada ljudi. Narod se prvo okupio na Trgu nezavisnosti, odakle je krenuo ka rezidenciji predsednika uzvikujući parole protiv Aleksandra Lukašenka. Nakon nekog vremena, demonstranti su se uputili put centra grada. Kako je vreme odmicalo kolona se sve više smanjivala. Narod se razilazio.

Mediji javljaju da je policija ograničeno primenjivala suzavac kako bi razbila proteste. 

Prisutan je bio veliki broj policajaca i specijalne tehnike.

Danas se protesti, osim u Minsku, održavaju i u drugim gradovima Belorusije. U Brestu su demonstranti rasterani vodenim topom, dok su protesti održani još i u Grodnu, Vitebsku, Mogiljevu i Baranovičah.

Sa druge strane, pristalice Aleksandra Lukašenka su organizovale u Minsku auto-trku za podršku jedinstva republike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala