Zaharova: Kijev vodi represivnu politiku prema medijima

© Depositphotos.com / PrykhodovTelefon ajfon
Telefon ajfon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zahtev Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) da se iz „App Store“ uklone aplikacije ruskih televizija i portala manifestacija je represivne politike prema medijima, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih polova Rusije Marija Zaharova.
„Ovim činom političke cenzure Kijev je cinično pogazio ključne demokratske principe osiguranja slobodnog protoka informacija i neometanog pristupa njima, u potpunosti ignorišući svoje međunarodne obaveze u oblasti poštovanja slobode govora i izražavanja mišljenja“, navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu ruskog MIP-a.

Na ovaj način se, ne samo ograničavaju prava građana Ukrajine da budu informisani, već i lišavaju mogućnosti oni koji govore ruskim jezikom da dobiju pouzdane vesti na svom maternjem jeziku, naglasila je Zaharova.

Ona je pozvala „Epl“ da ne ide uz dlaku kijevskih vlasti i ne donosi odluke koje mogu pretvoriti američku korporaciju u saučesnika Kijeva u kršenju slobode govora.

Podsetimo, juče je „Epl“ obavestio MIA „Rusija sevodnja“ o zahtevu Službe bezbednosti Ukrajine da se udalje mobilne aplikacije svih brendova agencije iz ukrajinskog segmenta „App Store“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala