Vojska Srbije će čuvati neutralnost

Pratite nas
Vojska Srbije će čuvati i štititi vojnu neutralnost Srbije, ali ne na papiru, već stvarnu vojnu neutralnost, poručio je predsednik Republike Aleksandar Vučić. Vučić je, na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, istakao da Srbija mora da ima jaku vojsku u svetu nesigurnosti, izazova, nepredvidivosti.

„Nije posao vaš i naš da radimo za bilo koga drugog, osim za svoju zemlju“, istakao je predsednik i ukazao da će biti mnogo poziva, „sa svih strana, dobronamernih i nedobronamernih“, koji će hteti da nas svrstaju na neku drugu stranu, govoreći da je to najbolje za Srbiju.

„Za nas postoji samo jedna jedina strana, otadžbina Srbija“, istakao je Vučić.

„Vi ste ovde da u miru čuvate interese naše zemlje. Ako neko pokuša na bilo koji način agresiju na našu zemlju, to nikada neće biti uspešno, jer mi imamo vas“, poručio je Vučić pripadnicima Vojske Srbije, preneo je Tanjug.

Vučić najboljim mladim oficirima uručio pištolje sa posvetom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je priznanja najboljima među najmlađim oficirima Vojske Srbije, koji danas dobijaju svoje prve činove.

Pištolje sa posvetom, predsednik je uručio najboljima u rangu, potporučnicima Ognjenu Zlatiću, Anđeli Bogojević i Mladenu Živkoviću sa Vojne akademije i Hadži-Miodragu Mladenoviću sa VMA.

Prvi u rangu potporučnik Ognjen Zlatić rekao da su srećni što su imali priliku i privilegiju da stiču obrazovanje na Vojnoj akademiji, ali i da završetak školovanja za njih predstavlja novi početak.

„Nećemo stati, idemo dalje u nove pobede, kao ponosni oficiri Vojske Srbije“, rekao je Zlatić.

Inače, promocija novih potporučnika Vojske Srbije, zbog situacije sa virusom korona, održana je, umesto ispred Skupštine Srbije, u krugu Vojne akademije, u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala