U toku razvoj druge ruske vakcine protiv kovida

© Foto : Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina ot koronavirusa "ЭpiVakKorona"
Vakcina ot koronavirusa ЭpiVakKorona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da je u toku razvijanje druge ruske vakcine protiv virusa korona koju priprema Državni naučni centar „Vektor“.
„Sada ona (druga vakcina protiv kovida 19) prolazi završna klinička ispitivanja, a zatim će proći ekspertizu... Za sada se sve odvija normalno“, rekao je Muraško tokom posete Lenjingradskoj oblasti.

On je dodao da, ukoliko klinička ispitivanja prođu dobro, vakcina će ići na registraciju.

Ranije je saopšteno da se vakcina protiv virusa korona koju razvija „Vektor“ nalazi u završnoj fazi druge faze kliničkih ispitivanja. Svi dobrovoljci su primili vakcinu, osećaju se dobro i otpušteni su iz bolnica. Registracija vakcine mogla bi biti krajem septembra.

Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Uskoro stiže i sibirska vakcina

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Direktor Fonda Kiril Dmitrijev rekao je da je fond primio zahteve iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza domaće vakcine protiv virusa korona. On je, pri tome, istakao da se Rusija dogovorila o proizvodnji vakcina u pet zemalja i da raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala