U Crnoj Gori povećan rizik od požara do 17. septembra

© © Photo: AP/Czarek SokolowskiPožar
Požar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Centralni i primorski deo Crne Gore će u periodu od 13. do 17. septembra biti pod povećanim rizikom od požara, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, a na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Direktorat napominje da situaciju na području Podgorice, Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak severni vetar, koji se očekuje tokom nedelje, ponedeljka i utorka, posebno u noćnim satima.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da poštuju mere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara. Ističu i da će u navedenom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor, a na mestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije, navodi se u saopštenju, prenele su Vijesti.

"Svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciju, a službe zaštite i spašavanja podiće nivo operativne spremnosti kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara", zaključuju iz Direktorata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala