Severna Makedonija zainteresovana za rusku vakcinu protiv korone

© RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaDetektor-BIO – ruski aparat koji otkriva prisustvo korone u vazduhu
Detektor-BIO – ruski aparat koji otkriva prisustvo korone u vazduhu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukovodstvo Severne Makedonije proučava mogućnost kupovine ruske vakcine protiv korone, saopšteno je Sputnjiku u ambasadi Rusije u Skoplju.

Ruske diplomate su u drugom delu avgusta obavestile ministra zdravlja Severne Makedonije Venka Filipčea o uspešnim rezultatima testiranja vakcine „Sputnjik V“ u Rusiji. On je bio upoznat sa mogućnostima organizacije isporukama preparata preko Ruskog fonda za direktne investicije.

„Ovo pitanje je bilo tema razgovora sa premijerom Zoranom Zajevim i ministrom zdravlja Venkom Filipčeom. Makedonska strana za sada proučava dostupne materijale o vakcini „Sputnjik V“. Dogovorili su se da o svim pitanjima koja interesuju Skoplje direktno razgovaraju eksperti Ministarstva zdravlja Severne Makedonije i Ruskog fonda za direktne investicije“, saopštili su agenciji u ambasadi Rusije.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Severne Makedonije, od početka pandemije u zemlji je otkriveno 15.649 obolelih od virusa korona, od kojih je 140 samo za poslednja 24 časa.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala