Optužnica protiv još jedne aktivistkinje DPS-a

© Nebojša PopovićSud u Podgorici
Sud u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnovno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Milene Orlandić, koja je vršeći uvid u izborni materijal u ime Demokratske partije socijalista (DPS), pokušala da izazove nepravilnost na biračkom mestu i stvori, kako je sumnjala opozicija, uslove za ponavljanje izbora.

Orlandićeva se tereti za krivično delo uništavanje dokumenata o glasanju, za šta je zaprećena najblaža kazna — novčana ili zatvor do tri godine, objavile su „Vijesti“.

Ona je uhapšena 2. septembra nakon što je u ime DPS-a vršila uvid u izborni materijal Opštinske izborne komisije Podgorica, kada je pokušala da skloni dva kontrolna kupona s biračkog mesta, kako se ne bi slagali s brojem glasačkih listića.

O tome je sačinjen zapisnik koji su potpisali članovi OIK i pozvana policija.

Podsetimo, u Službenoj zabelešci o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica piše da su 2. septembra u službenim prostorijama Skupštine Glavnog grada prilikom kontrole izbornog materijala na biračkom mestu 63, od strane ovlašćenih predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) sklonjeni kuponi sa glasačkih listića.

Isto tužilaštvo je, takođe u hitnom roku, podnelo optužni akt i protiv članice podgoričkog odbora DPS-a Dušice Vulić zbog sumnje da je izvršila krivično delo povreda slobode opredeljenja pri glasanju, saopštila je ranije portparolka ODT-a.

Vulićeva se čuje na snimku koji je 18. avgusta objavio portal In4s kako uslovljava kandidata za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore podrškom DPS-u za parlamentarne izbore koji su održani 30. avgusta.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala