Zaštita neba: Zajednička vojna vežba Zajednice Nezavisnih Država /video/

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaJurišni avioni Su-25SM
Jurišni avioni Su-25SM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sedam država ZND je ujutro 11. septembra počelo da odrađuje zadatke usavršavanja saradnje u upravljanju zajedničkim sistemom za protivvazdušnu odbranu. U vežbi učestvuje više od 130 komandnih mesta Rusije, Belorusije, Jermenije, Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana i Uzbekistana.

Na obuci će se razraditi pitanja primene dežurnih snaga PVO na letelice koji narušavaju pravila korišćenja vazdušnog prostora i granica država-učesnica, kao i na otete brodove i prilikom pružanja pomoći posadama u nevolji.

„Obuka je započela nakon što su dežurne snage PVO u Istočnoevropskom i Srednjeazijskom regionu otkrile kontrolne ciljeve, koji predstavljaju uslovnog vazdušnog protivnika, a čiju ulogu igraju strateški nosači raketa Tu-160 i bombarderi Tu-22M3 vazduhoplovnih snaga Rusije“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Na vojnim vežbama učestvuje više od 60 lovaca Su-27, MiG-29, MiG-31, Jak-130, bombardera Su-24 i Su-34, jurišnih aviona Su-25, aviona dugog dometa Tu-22m3 i Tu-160, a takođe i helikopteri Ka-27, Mi-8. Manevri će se izvoditi u vazdušnom prostoru svih država-učesnica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala